Gicu CHISTOL, CJ
Ioana MUSCAN, CJ
Ilarion MOGA, CJ
Lucian MUREŞAN, SB
Constantin TUDURACHE, TM
Livia MIHUŢ, TM
Gabriel AMZA, TM
Horaţiu BĂLESCU, TM
Dana MÂRZA, TM
Restul celor care au fost selectaţi, pe baza pozelor trimise sau câştigători ai concursului foto natura&wildlife, şi nu apar în lista de mai sus, nu au putut participa din motive personale.
Virgil MIHUŢ, TM
Daniel RUS, CJ
Va invitam la un workshop de Fotografie de PEISAJ si WILDLIFE sustinut de fotograful Mihai Moiceanu in Muntii Sureanu (judetul Alba) in perioada 31mai-2iunie.
Data LIMITA de trimitere a imaginilor pentru selectie este 23 mai 2012.
Data LIMITA de trimitere a imaginilor pentru selectie este 23 mai 2012.
Dana MARZA - 0721.230.940
Daca sunteti elevi, studenti sau masteranzi/doctoranzi si va pasioneaza fotografia si muntele, Liga Studentilor din Timisoara va invita sa participati la acest workshop de fotografie ce are doua sectiuni de peisaj si wildlife.
Înscriere si conditii de participare
- Fotografii participanti trebuie sa fie elevi, studenti sau masteranzi/doctoranzi ai unei institutii de învatamânt din România;
- Pentru înscriere, fiecare fotograf trebuie sa trimita pâna în data de 23 mai ora 24.00, pe adresa de e-mail liga.studentilor.tm@gmail.com un link de pe transfer.ro sau wetransfer.com ce contine un fisier zip cu imaginile în format digital .jpg salvate sub forma nume_prenume_0x.jpg, unde “nume_prenume” se înlocuieste cu numele si prenumele participantului, iar “x” se înlocuieste cu nr pozei trimise (de exemplu: daca sunt trei poze trimise de participantul Ion Ionescu vor fi denumite “ionescu_ion_01.jpg”, “ionescu_ion_02.jpg” si “ionescu_ion_03.jpg”), imaginile vor avea latura lunga de 1800 de pixeli. Zipul va contine un fisier in format .doc cu date de contact (nume, prenume, telefon, e-mail de contact, vârsta si unitatea de învatamânt la care urmeaza cursuri participantul). SUBIECTUL e-mailului va avea titlul “pentru workshop foto Moiceanu”. Va rugam sa evitati watermarkurile pe imagini precum si notele de copyright sau imprimarea datei si orei efectuarii imaginii, nu va va fura nimeni fotografia – vedeti notele de mai jos.
- Se admite un numar maxim de 20 imagini/participant si se impune un numar minim de 10 imagini/participant care trebuie sa contina si peisaje-natura (data fiind tema workshopului).
- Câstigatorii vor fi anuntati prin e-mail/telefonic si prin intermediul site-ului http://ligastudentilortm.blogspot.com/ în data de 25 mai.
- Toti participantii SUNT DE ACORD si accepta ca organizatorii sa poata folosi în mod gratuit fotografiile trimise în concurs în scopuri publicitare, expozitii si media mentionându-se numele autorului. Drepturile asupra fotografiilor ramân în proprietatea autorului. Fotografiile nu vor fi folosite spre a aduce prejudicii de orice natura organizatorilor sau fotografilor.
Informatii legate de workshop:
- O conditie aparte de participare la acest proiect, având in vedere mediul în care se va derula wokshopul – mânastire crestin-ortodoxa - este ca fotografii participanti la workshop sa respecte si componenta liturgica a programului (participarea zilnica la Sfânta Liturghie – aprox. o ora si 30 min) si sa aiba o conduita si o tinuta adecvata în incinta mânastirii;
- Fotografii participanti la workshop vor avea la ei un portofoliu extins de fotografii (20-50 fotografii);
- Data find natura workshopului (WILDLIFE SI PEISAJ), participantii trebuie sa fie pregatiti pentru drumetii pe munte de o zi;
- Cazare si masa GRATUITE, fiecare din participantii alesi va plati doar transportul pana la mânastire;
- Participantii trebuie sa ajunga la manastire în data de 30 mai 2012 (miercuri) seara, plecarea spre casa se va efectua în data de 3 iunie 2012(duminica).
- La workshop vor participa si cei 4 câstigatori ai concursului foto de Natura|Wildlife din luna aprilie;
- Numarul de participanti selectati va fi de 12.
Mihai Moiceanu
Este unul din cei mai importanti si cunoscuti fotografi de natura si calatorie din România, autor de carti si albume, editorialist, trainer cu experienta, ghid montan. Acesta are în palmares peste 500 de acceptari în saloane internationale de fotografie, 29 de premii internationale, peste 500 acceptari în saloane nationale, 42 de premii nationale, excelenta FIAP cu rang de aur.
Biografia fotografului: http://www.cameramm.ro/artistic-biografie.htm
Blog personal: http://blog.cameramm.ro/
Site profesional: http://www.phototour.ro/
Mănăstirea Oaşa
Este situata în extremitatea sudica a judetului Alba, în punctul de intersectie a 4 judete, la întâlnirea tinuturilor transilvane cu Muntenia. Asezata pe malul lacului de acumulare Oasa, la o altitudine de 1300 m, vatra manastireasca se afla pe valea care desparte masivul Sureanu (2140 m) de masivul Cindrel (2250 m). Regiunea este una dintre cele mai vechi vetre de civilizatie din arealul românesc, fiind populata înca din vremea dacilor. Principala cale de acces este DN 67C, drum ce traverseaza muntii pe valea Sebesului.
Asezamântul de la Oasa este întemeiat relativ recent (1990) si a functionat la început ca manastire de maici. Din anul 2000 aici vietuiesc calugari. Sarbatorile de hram sunt Sfântul Mare Mucenic Pantelimon (27 iulie) si “Adormirea Maicii Domnului” (15 August).
Lucrarea misionara a manastirii a fost dedicata aproape exclusiv tinerilor. La Oasa au loc adesea tabere studentesti si pelerinaje în care sunt prezenti tineri din centrele universitare ale tarii. În ultimii ani se organizeaza aici si workshop-uri dedicate artei icoanei si studiului fotografiei.
În manastire functioneaza un atelier de iconografie. Parintele ieromonah care coordoneaza acest atelier este licentiat în arte vizuale. Pentru a întemeia atelierul de icoane, pictorii calugari au întreprins mai multe pelerinaje si calatorii de documentare în vechi vetre monahale, muzee si ateliere contemporane din România, Muntele Athos, Macedonia, Serbia, Germania, etc. În 2005 manastirea gazduieste pictorii din Gruparea PROLOG. Lucrari din portofoliul atelierului de la Oasa sunt prezente în expozitii si simpozioane de arta a icoanei din Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva s.a.m.d.
Liga Studenţilor din Timişoara
Suntem studenti, suntem animati de entuziasm tineresc, consideram ca viitorul ne apartine si împreuna îl putem face mai bun. Dorim sa ne depasim si sa ne daruim! Avem curaj sa abordam imposibilul si vrem sa devenim, sa ne formam prin actiunile desfasurate deoarece „Ce faci, te face!”
L.S.T. se ocupa de câtiva ani încoace cu organizarea workshopurilor de fotografie pentru tinerii entuziasti si talentati precum si cu organizarea de evenimente social culturale cu si pentru tineri.
Aceste workshopuri au devenit treptat tot mai cunoscute si mai elaborate. Fotografii care au sustinut aceste workshopuri în trecut sunt nume cunoscute în domeniul fotografiei din România precum: Dragos Lumpan, Dinu Lazar si Andrei Butuman.
Imagini si informatii de la editii anterioare: