joi, 29 septembrie 2011

Workshop de fotografie - Ediţia a IV-a


Masterclass şi analiză de portofoliu cu Andrei BUTUMAN şi Dinu LAZĂR


Participanţii ediţiei au fost:

Doria Dragusin, Gabriel Amza, Ionut Carja, Ilarion Moga, Ana Gherman, Dani Bocse, Radu Salducan, Sandu Diana, Dana Marza, Ovidiu Sim.

Fotografiile făcute în tabără au fost scoase la imprimanta Epson. Mai jos puteţi găsi câteva mostre.



Câteva poze din tabără se pot găsi şi pe blogul domnului Dinu Lazăr.


Rezultatul selecţiei


Fotografii selectaţi pentru ediţia a IV-a a workshop-ului foto sunt:

  1.     Doria Dragusin     B
  2.     Amza Gabriel       TM
  3.     Ionut Carja          NT
  4.     Florentiu Ilie        TM
  5.     Ilarion Moga       OR
  6.     Ana Gherman     HD
  7.     Dani Bocse         HD
  8.     Radu Salcudean  CJ
  9.     Sandu Diana       B
  10.     Dana Marza       TM
  11.     Ovidiu Sim         CJ       
Felicitări participanţilor si mult succes!


Vă invităm la un workshop de fotografie susţinut de Andrei BUTUMAN şi Dinu LAZĂR în perioada 20-23 octombrie 2011 la Mânăstirea Oaşa - Munţii Şureanu (judetul Alba).


Contact
liga.studentilor.tm@gmail.com
Alexandra BULGARU - 0744.555.716
Andreea CAPLOIU - 0763.017.471

Ediţia aceasta vine ca o continuare a ediţiei a treia a workshopului de fotografie, susţinut cu succes împreuna cu Dinu LAZĂR. Impresii şi poze de la ediţia anterioară găsiţi aici.

Înscriere şi condiţii de participare

  • fotografii participanţi trebuie să fie studenţi sau masteranzi ai unei instituţii de învăţământ superior sau pasionaţi de fotografie, până în 40 de ani
  • pentru înscriere, fiecare fotograf trebuie să upload-eze până în data de 16 octombrie pe transfer.ro sau wetransfer.com un CV, date de contact şi 25 de fotografii în format digital, cu latura de 1500 de pixeli, în format JPG. La adresa destinatarului (din fereastra wetransfer.com sau transfer.ro) se va completa cu adresa liga.studentilor.tm@gmail.com.
  • participanţii la workshop vor semna un contract prin care fotograful acceptă ca organizatorii să poată folosi fotografiile realizate în cursul taberei. Drepturile asupra fotografiilor rămân în proprietatea 
    autorului. Fotografiile nu vor fi folosite spre a aduce prejudicii de orice natură organizatorilor
  • o condiţie aparte de participare la acest proiect, având in vedere mediul în care se va derula, este ca fotografii participanţi să respecte şi componenta liturgică a programului (participarea zilnică la Sfânta 
    Liturghie – aprox. o oră şi 30 min) şi să aibă o conduită şi o ţinută adecvată
  • fotografii participanţi vor avea la ei un portofoliu extins de fotografii (pot fi adaugate maxim 80 de fotografii la cele 20-25 ce au facut obiectul selecţiei)
  • cazare si masa asigurate, fiecare din participanti va plati doar transportul

Andrei BUTUMAN - joburile din prima parte a tinereţii i-au permis să călătoreasca foarte mult şi a început să viziteze galeriile şi muzeele de fotografie din Viena şi din Europa şi, în paralel, să facă fotografie documentară.
În timpul unei călătorii în Japonia descoperă în 2002 fotografia artistică, urmând un workshop cu un fotograf din Sapporo, din insula Hokkaido .
În ultimii ani, a susţinut un număr de peste 30 de seminarii şi de prezentări complexe despre arta printării, fotografia de stradă, digigrafie, şi despre tehnica printerelor Epson şi tehnologia Epson în general.
După ce a urmat cursul de fotografie profesională a Universităţii Populare Dalles, a obţinut diploma de absolvire cu nota 10, diplomă profesională agreeata de Ministerul Muncii şi al Protectiei Sociale.
Este formator autorizat al CNFPA şi posedă toate cunoştinţele pedagogice şi didactice necesare susţinerii cursurilor şi seminariilor foto, de interes general sau profesionale.
Participă activ pe mai multe liste de discuţii  foto naţionale şi internaţionale şi expune fotografiile pe câteva galerii, pe blogul său şi pe Facebook.
Este fan al fotografiei argentice, posedând un laborator de developat film complet; filmul îl scaneaza apoi cu un scaner Epson.
Are o trusă foto pe film, alta pe digital, şi câteva aparate compacte; genul său de fotografie predilect este fotografia de stradă, portretul, fotografia de reportaj.

Andrei BUTUMAN - Facebook
Andrei BUTUMAN - Blogspot

Dinu Lazăr

A absolvit cursurile Academiei de Teatru si Film, secţia imagine film, şi a fost operator de imagine la Studiourile Buftea; în prezent este fotograf in Bucureşti; imaginile sale pot fi văzute şi pe site-ul personal http://www.fotografu.ro/, iar activitatea sa poate fi urmarită pe blogul personal fotomaniacu.blogspot.com.
Fotografiile sale au apărut în numeroase albume, reviste şi publicaţii precum USA Today, Washington Post, Elle, sau au fost folosite de numeroase agenţii şi multinaţionale, de la British Petroleum la Bloomberg sau Getty Images. În ultimii ani a fost profesor de fotografie la Universitatea Populara Dalles şi la http://thehobby.ro/; a fost membru în numeroase jurii fotografice, şi a susţinut numeroase seminarii de fotografie.
Este formator autorizat al Consiliului Naţional de Formare Profesională pentru Adulţi.

Mănăstirea Oaşa

Este situată în extremitatea sudică a judeţului Alba, în punctul de intersecţie a 4 judeţe, la întâlnirea ţinuturilor transilvane cu Muntenia. Aşezată pe malul lacului de acumulare Oaşa, la o altitudine de 1300 m, vatra mănăstireasca se află pe valea care desparte masivul Şureanu (2140 m) de masivul Cindrel (2250 m). Regiunea este una dintre cele mai vechi vetre de civilizaţie din arealul românesc, fiind populată încă din vremea dacilor. Principala cale de acces este DN 67C, drum ce traverseaza munţii pe valea Sebeşului.

Asezământul de la Oaşa este întemeiat relativ recent (1990) şi a funcţionat la început ca mănăstire de maici. Din anul 2000 aici vieţuiesc călugari. Sărbatorile de hram sunt Sfântul Mare Mucenic Pantelimon (27 iulie) şi “Adormirea Maicii Domnului” (15 August).

Lucrarea misionară a mănăstirii a fost dedicată aproape exclusiv tinerilor. La Oaşa au loc adesea tabere studenţeşti şi pelerinaje în care sunt prezenţi tineri din centrele universitare ale ţării. În ultimii ani se organizează aici şi workshop-uri dedicate artei icoanei şi studiului fotografiei.

În mănăstire funcţionează un atelier de iconografie. Părintele ieromonah care coordoneaza acest atelier este licenţiat în arte vizuale. Pentru a întemeia atelierul de icoane pictorii călugari au întreprins mai multe pelerinaje şi călătorii de documentare în vechi vetre monahale, muzee şi ateliere contemporane din România, Muntele Athos, Macedonia, Serbia, Germania etc. In 2005 mănăstirea găzduieşte pictorii din Gruparea PROLOG. Lucrări din portofoliul atelierului de la Oaşa sunt prezente în expoziţii şi simpozioane de artă a icoanei din Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva şamd.