luni, 3 septembrie 2012

Tabăra Naţională "Civilizaţia Românească"

LIGA STUDENŢILOR DIN TIMIŞOARA


TE INVITĂ LA

Tabăra Naţională „Civilizaţia Românească” din perioada 18-27 septembrie ce va avea loc la Gabud, judetul Alba.

Tabăra îşi propune promovarea culturii si civilizaţiei româneşti. Prin aceasta tabara se urmăreşte oferirea şi dobândirea de modele autentice de viaţă şi de vieţuire în lume.
Printre activitatile taberei va avea loc si o iesire la mormantul lui Mihai Viteazul, aflat la cca 3 km de Turda.
În tabără, studenţii vor simţi atmosfera tihnită a satului, iar mai presus de orice, studenţii vor putea spune că au trăit simplu, firesc, bogat, plin şi profund.
Întâlnirea va avea loc în oraşul Luduş, judeţul Mureş, în faţa primăriei. Deplasarea se va face cu microbuse. Preţul transportului îl vom comunica ulterior.
Înscrierile au loc până în data de 12 septembrie.

CAZAREA şi MASA sunt GRATUITE!
Detalii şi contact:
Andreea Fera
0727.791.085


Invitaţii speciali ai taberei noastre sunt dl Vasile Lupaşc, profesor de istorie, scriitor, autor al faimoasei cărţi, "Răstignit Între Cruci", un roman extrem de captivant despre viaţa lui Vlad Vodă Ţepeş şi a audio-book-urilor cu aceeaşi tematică în interpretarea excepţională a unor mari actori: " Prin Iadul Tătarilor", în lectura lui Marcel Iureş, "Străjer la Porţile Raiului", în lectura lui Mircea Albulescu, şi "Furia Zimbrului" din nou în lectura lui Marcel Iureş.
Domnia sa ne va vorbi despre Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş şi bineînţeles, orice alte subiecte de istorie puse în discuţie de studenţi. Vom face o expediţie la mormântul lui Mihai Viteazul şi la Mirăslău, locul unde a pierdut lupta.

"Trebuie să ne unim, să ne strângem în proiecte utile ţării, cât mai mulţi oameni care avem ceva de oferit. Este singura noastră şansă să ne recâştigăm respectul ca naţie! Prin readucerea în faţa copiilor a istoriei, le vom da forţa necesară să se mândrească de faptul că sunt români”, a adăugat Vasile Lupaşc. Pentru a citi tot articolul:
http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Vasile_Lupasc-_-Trebuie_sa_ne_unim_0_601140367.html

Cel de-al doilea invitat este
maestrul Mircea Albulescu, marele nostru actor, şi care este totodată, un mare iubitor de neam. Domnia sa ne va vorbi, pe diverse teme legate de cultura românească, şi va comenta filmul Mihai Viteazul, în care de altfel a şi jucat în 1971.
A fost profesor universitar la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică în perioada 1990 - 1998;
prezentator pentru emisiunea „Istoria literaturii române", realizator Cornel Mihalache, 2004. La Pro TV în perioada 1997 - 1998 ca prezentator pentru emisiunea „Am întâlnit şi români fericiţi"
Cărţi publicate:„Vizite", Editura Cartea Românească, 1985
„Pajura Singurătaţii", Editura RAI, 1994
„Bilete de favoare", Editura RAI, 1996
„Baraka", Editura Eminescu, 1999
„Bazar sentimental", Editura Cartea Românească, 2000
„Fluture în lesă de aur", Editura CNI Coresi, 2002
„Clanţe", Editura CNI Coresi, 2005
Premii: Premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), 2009
Premiul Aristizza Romanescu pentru artele spectacolului, Academia Română, 2006
Premiul pentru întreaga activitate, Gala Premiilor UNITER, 2005
Premiul Naţional pentru întreaga activitate artistică, Ministerul Culturii şi Cultelor, 2003
Diploma de Onoare şi Medalia Jubiliara „Magna cum Laude" de către Senatul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale", Bucureşti
Premiul de Excelenţă pentru contribuţia deosebită adusă la afirmarea filmului românesc acordat de către Centrul Naţional al Cinematografiei

"Mircea Albulescu are o prodigioasă activitate ca actor între anii 1956 - 1998 la Teatrul Municipal din Bucureşti, Teatrul de Comedie din Bucureşti, Teatrul Naţional din Bucureşti. În film Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprentă personală. Actorul este membru al Uniunii Ziariştilor şi a colaborat mulţi ani cu reviste dedicate teatrului şi cinematografiei, dar şi cu alte publicaţii. Mircea Albulescu este şi autor de versuri şi proză scurtă. Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei trebuie amintit "Premiul Naţional pentru întreaga activitate artistică", acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor în 2003, dar şi "Premiul pentru întreaga activitate", primit la Gala Premiilor UNITER 2005. " http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fro.wikipedia.org%2Fwiki%2FMircea_Albulescu&h=1AQHf7Sh5AQFhijC2YezRPdwgWmv9WbZ_78Ubq3KLBcLibA&s=1

Câteva doar din filmele maestrului Mircea Albulescu:

„Dacii", regia Sergiu Nicolaescu, 1967
„Mihai Viteazul", regia Sergiu Nicolaescu, 1971
„Pentru patrie", regia lui Sergiu Nicolaescu, 1978
„Noi , cei din linia întâi", regia Sergiu Nicolaescu, 1986
„Craii de Curtea-veche", Mircea Veroiu, 1995

Va aşteptăm în tabără pentru a ne redescoperi împreună demnitatea de a fi români