marți, 11 iunie 2013

Workshop de fotografie - Ediţia a VII-a - Peisaj şi Călătorie


WORKSHOP de Peisaj şi Călătorie cu Mihai Moiceanu

In perioada 4 -7 iulie 2013 se va desfăşura la Găbud (metocul Mănăstirii Oaşa – Schitul Sf. Ioan Evanghelistul) workshop-ul de fotografie de peisaj cu Mihai Moiceanu.

Despre Mihai Moiceanu

Este artist fotograf profesionist.
Iniţial a fost de profesie inginer, dar în 1986 renunţă la cariera de inginer devenind fotograf profesionist specializându-se în fotografia tehnică industrială, fără a neglija modalităţile artistice de exprimare. În 1988 devine membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Mihai Moiceanu a avut dintotdeauna o pasiune pentru călătorii şi pentru munte.
Mihai Moiceanu este unul din cei mai importanţi şi cunoscuţi fotografi de natură şi călătorie din România, autor de cărţi şi albume, editorialist, trainer cu experienţă, ghid montan. Acesta are în palmares peste 500 de acceptări în saloane internaţionale de fotografie, 29 de premii internaţionale, peste 500 acceptări în saloane naţionale, 42 de premii naţionale, excelenţa FIAP cu rang de aur.
Mai multe informaţii despre Mihai Moiceanu: http://cameramm.ro/artistic-biografie.htm
Blog personal: http://blog.cameramm.ro/
Site profesional: http://www.phototour.ro/

Despre Liga Studenţilor din Timişoara (L.S.T.)

L.S.T. se ocupă de câţiva ani încoace cu organizarea workshopurilor de fotografie pentru tinerii entuziaşti şi talentaţi, precum şi cu organizarea de evenimente social culturale cu şi pentru tineri.
Suntem studenţi, suntem animaţi de entuziasm tineresc, considerăm că viitorul ne aparţine şi împreună îl putem face mai bun. Dorim să ne depăşim şi să ne dăruim! Avem curaj să abordăm imposibilul şi vrem să devenim, să ne formăm prin acţiunile desfăşurate deoarece „Ce faci, te face!”
Aceste workshopuri au devenit treptat tot mai cunoscute şi mai elaborate. Fotografii care au susţinut aceste workshopuri pana in prezent sunt nume cunoscute în domeniul fotografiei din România precum: Dragoş Lumpan, Mihai Moiceanu, Dinu Lazăr şi Andrei Butuman.
Imagini şi informaţii de la ediţii anterioare:
Metocul Mănăstirii Oaşa, schitul Sf. Ioan Evanghelistul, este construit pe culmea unui deal din localitatea Găbud, ce se află la confluenţa a trei judeţe, Mureş, Alba şi Cluj. La câţiva zeci de metri mai sus, pe un platou ce-ţi oferă o imagine panoramică asupra satelor din cele trei judeţe, a râului Mureş ce şerpuieşte lin pe la poalele dealului, se gaseste un altar de vară pentru călugării ce slujesc la Mănăstirea Oaşa.

Satul Găbud, situat la 15 km de Ocna Mureş, aparţine judeţului Alba şi se află în Podişul Târnavelor, făcând legătura între judeţele Alba şi Mureş. Este un sat ascuns între dealuri, cu aproximativ 271 locuitori, are o biserica românească de lemn  "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril", acoperită cu șindrilă, atestată documentar din anul 1776 (pictată în 1777 și strămutată în satul Găbud în anul 1875 din satul Ghejajudețul Mureș). Biserica este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Alba elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
 METÓC (cf. http://dexonline.ro/definitie/metoc ) este: Mănăstire mică, subordonată administrativ unei mănăstiri mai mari; proprietate imobiliară a unei mănăstiri; spec. clădire care aparține unei mănăstiri și care servește ca loc de găzduire.

Program & informaţii despre workshop:

Workshop-ul propriu-zis se va desfăşura în perioada 4-7 iulie 2013. Participanţii vor fi cazaţi la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul – metocul mănăstirii Oaşa - situat lângă satul Găbud.
Mihai Moiceanu a mai ţinut un workshop de fotografie la Mănăstirea Oaşa (manastire de care apartine Schitul Sf. Ioan Evanghelistul), în primăvara anului 2012. Detalii aici.
Participanţilor li se asigură mâncarea şi cazarea la metocul mănăstirii Oaşa, însă cheltuielile cu drumul şi alte gustări sau nevoi resimţite de participant vor fi suportate de acesta.
Participanţii vor fi cazaţi în dormitoare de 6 persoane aflate în incinta metocului.
Fiecare zi va debuta cu un scurt program liturgic (Sfânta Liturghie). Micul dejun va fi servit zilnic de la ora 8.00, masa de prânz la ora 13.00, iar cina la ora 18.00.
Programul va cuprinde întâlniri zilnice ale studenţilor participanţi cu invitatul/trainer Mihai Moiceanu şi cu ieromonahul Pantelimon Şuşnea (absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara – Facultatea de Arte Plastice). În acest cadru vor avea loc prezentări (proiecţii) ale portofoliilor participanţilor, discuţii, analize de imagine si multe altele. Pe parcursul perioadei de derulare a workshop-ului fiecare participant va realiza o serie de fotografii în tema workshopului şi va beneficia de o discuţie cu trainerul invitat spre a prezenta un portofoliu extins si a adresa întrebări.

Înscrieri şi condiţii de participare

- fotografii participanţi trebuie să fie studenţi sau masteranzi ai unei instituţii de învăţământ superior + / - 2 ani. Expresia + / - 2 ani înseamnă că pot fi deasemenea elevi de liceu în clasele a XI-a şi a XII-a sau să fi terminat facultatea de cel mult 2 ani
- admiterea la workshop se va face pe baza de portofoliu, în limita a 12 locuri disponibile.
- pentru înscriere, fiecare fotograf trebuie să uploadeze până în data de 27 iunie 2013 pe www.transfer.ro sau www.wetransfer.com un CV + date de contact si 15 fotografii în format digital, cu latura lungă de 1500 de pixeli, în format jpg. La adresa destinatarului (din fereastra www.transfer.ro) se va completa ligastudentilortm@gmail.com . Imaginile trimise trebuie sa aparţină celui care le trimite (şi acesta trebuie să poată dovedi acest lucru prin fişierele originale, în caz de nevoie).
- portofoliile trimise vor fi în proporţie majoritară alcătuite din categoria peisaj, wildlife, călătorie, reportaj sau teme conexe. Nu se acceptă portofolii de imagini cu proporţie majoritară din domeniul conceptual, fashion, beauty, nunţi, botezuri, etc.
- rezultatul selecţiei va fi anunţat până în data de de 28 iunie 2013.
- participanţii la workshop vor semna un contract prin care fotograful acceptă ca organizatorii să poată folosi fotografiile realizate în cursul taberei. Drepturile asupra fotografiilor rămân în proprietatea autorului. Fotografiile nu vor fi folosite spre a aduce prejudicii de orice natură organizatorilor.

Informaţii suplimentare legate de workshop:

O condiţie aparte de participare la acest proiect, având in vedere mediul în care se va derula wokshopul – mânastire creştin-ortodoxă - este ca fotografii participanţi la workshop să respecte şi componenta liturgică a programului (participarea zilnică la Sfânta Liturghie – aprox. o oră şi 30 min) şi să aibă o conduită şi o ţinută adecvată în incinta mănăstirii;
 Data find natura workshopului (WILDLIFE SI PEISAJ), participanţii trebuie să fie pregătiţi pentru drumeţii pe munte de o zi cu echipament corespunzător; Participanţii selectaţi vor primi o listă cu minimul necesar recomandat pentru drumeţiile de o zi. 
 Fotografii participanţi pot veni la workshop cu un portofoliu extins de fotografii (pot fi adaugate maxim 70 de fotografii la cele ce au facut obiectul selecţiei).
Cazare şi masa GRATUITE, fiecare din participanţii aleşi va plati doar transportul până şi de la mănăstire;
Participanţii trebuie să ajungă la mănăstire în data de 3 iulie 2013 seara, plecarea spre casă se va efectua în data de 7 iulie 2013 (duminică).


Alte detalii şi lămuriri la adresa de e-mail: ligastudentilortm@gmail.com sau la numărul de telefon: 0721.230.940 - Dana.