luni, 17 februarie 2014

Filmul de joi seara - Wild CarpathiaBritanici, dar şi oameni din întreaga lume au putut descoperi România într-un film documentar realizat de Travel Channel şi care îl are ca invitat chiar pe moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles.

Wild Carpathia prezintă partea “sălbatică” a României, punând accentul pe munţii Carpaţi, consideraţi unul din ultimele teritorii sălbatice din Europa. Filmul a făcut furori încă de la început, datorită declaraţiei prinţului Charles, care şi-a subliniat descendenţa din domnitorul român Vlad Ţepeş şi şi-a afirmat interesele pentru această zonă.

De altfel, prinţul britanic deţine mai multe proprietăţi în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Braşov) şi una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prinţul Charles nu este în România, proprietăţile sunt închiriate pe bani buni turiştilor.

Filmul combină aspecte din istoria Transilvaniei – începând de la daci şi terminând cu perioada medievală – cu imagini din România actuală, cu oamenii care locuiesc aici.
Te asteptam cu drag!

"AVEM o ţară unde au stăpânit o dată
Vitejii daci bărbaţi nemuritori
Şi unde stau de veacuri laolaltă
Izvoare, văi şi munţi cu fruntea-n zări."