vineri, 28 martie 2014

Excursie la Salina Turda


Salina Turda a fost inclusă într-un top 25 al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume, despre care turiştii nici nu ştiu că există, potrivit site-ului american Business Insider.

Salina Turda este o mină de sare din Transilvania, care a devenit o atracţie turistică populară începând cu anii ’90, deşi datează din secolul al 17-lea.
Mina are în prezent un carusel, un amfiteatru, scena unde se țin spectacole de teatru cat și concerte, lac cu bărci pentru turiști, dar şi terenuri de tenis de masă, terenuri de minigolf, pistă bowling şi altele. 

Ne-adunăm cu mic cu mare
Pe la Turda în plimbare.
La salină om porni,
Şi cu drag ne-om drumeţi!

Vă invităm alături de noi să vizităm și să petrecem timp frumos împreună în Turda și în împrejurimi!
Ne vom bucura de minunățiile naturii şi posibilitățile de agrement din Salina Turda şi vom vizita monumetul istoric a lui Mihai Viteazu din oraș.
Duminica, la întoarcere, în limita timpului disponibil, vom putea opri și la monumentul martirilor din închisorile comuniste de la Aiud.


Perioada: 4-6 aprilie
Cazare și masă: GRATUITE la Găbud 
(metocul Mănăstirii Oaşa construit pe culmea unui deal din localitatea Găbud, ce se află la confluenţa a trei judeţe, Mureş, Alba şi Cluj. 
a câţiva zeci de metri mai sus se afla un platou ce-ţi oferă o imagine panoramică asupra satelor din cele trei judeţe si a râului Mureş ce şerpuieşte lin pe la poalele dealului).