luni, 1 septembrie 2014

Tabăra Naţională Studenţească „Părintele Teofil Părăian” Ediţia a XX-a


"Pune-n mine aluat,
Să-l dospesc neîncetat
 Şi preasfântul Tău cuvânt
 În covată să-l frământ.
 Şi  să fac sfinte prescuri
 Pentru cuminecături". 
      Zorica Laţcu, Aluat

           Ţi-e dor şi ţie de o tabără la Găbud, nu-i aşa? Sau poate te întrebi „cum să-mi fie dor de ceva 
ce n-am trăit până acum?”. Dacă ți-e dor de liniştea ce se îmbină atât de plăcut seara cu muzica 
greierilor și cu ciripit de păsări dimineața, dacă ți-e dor de oameni bucuroși și senini, de prospețimea ce-o reflectă tradițiile noastre și portul popular, de rugăciune sinceră, de muncă cu folos și răgaz, de frumusețe și simplitate, dacă ți-e dor sau pur și simplu tânjești după toate lucrurile acestea, e clar:         Vrei în tabăra de toamnă de la Găbud!
         Vino cu noi, din 18 până în 28 septembrie, la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul din vecinătatea satului Găbud, metocul Mânăstirii Oaşa, un loc tihnit şi tare aproape de cer, să gustăm alt aer, să respirăm frumuseţe, să ne bucurăm împreună de simplitatea tinereții. 
         În toamna aceasta te invităm să descoperi o taină, să cunoşti şi să înveţi de la oameni care trăiesc în chip tainic şi smerit că omul este un univers, că celălalt reprezintă o rezervă infinită de mister.
        Tema acestei ediţii este Euharistia. „Euharistie” înseamnă „mulțumită” și este menită să ne învețe pe noi, ca tineri, să ne apropiem atât cu bucurie și dragoste cât și cu o grijă plină de cutremur de darurile primite.
Organizatori: Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, Liga Studenţilor din Oradea şi Organizaţia Tinerilor din Sibiu
Perioada: 18-28 septembrie 2014
Locaţia: Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul din localitatea Găbud, metoc al Mânăstirii Oaşa, judeţul Alba, situat pe malul râului Mureş
         Studenţii participanţi vor avea prilejul să discute cu invitaţii taberei, printre care se numără, pr. prof. univ. Emil Jurcan, pr. prof. univ. Florin Botezan, pr. conf. univ. Jan Nicolae, pr. lect. univ. Dumitru Vanca, precum şi cu monahii de la Mânăstirea Oaşa. De asemenea, tinerii vor avea posibilitatea să se implice în activităţile zilnice din mânăstire şi să cunoască ceva din viaţa călugărilor.
Cazarea şi masa sunt gratuite, fiind asigurate de metocul Mănăstirii Oaşa.  Te așteptăm cu drag!