miercuri, 7 octombrie 2015

Excursie la Mănăstirea Brâncoveanu, 23-25 octombrie 2015

Dealul şi biserica cu turlă din spatele grădinii, pomii îmbujoraţi de floare în primavară şi rodul venit la vreme, în toamnă, ne așează în firescul lumii. Oamenii, animalele, plantele şi locurile se împletesc într-o horă a dăruirii, într-un poem în metru antic, legaţi de firele nevăzute ale vieţii prin cuvinte, zîmbete şi iubire.

Această aşezare firească, naturală, în rost – ca un de tablou de ţară - legată prin chingile unei logici simple – dar nu simpliste - de devenirea lumii şi a omului, o descoperim acasă în zâmbetul cald al părintelui Teofil, zâmbet de bunic care le are și le dăruiește pe toate din propriu-i dar.


Părintele Teofil spunea: „Nu trebuie să uităm niciodată că cineva care se face călugăr, întâi, este îmbrăcat într-o haină albă, care este numită haina veseliei. Cam uităm noi de lucrul acesta! Dar cea dintâi haină a călugărului este haina veseliei.” 

Ei bine, părintele nu a uitat nicio clipă acest lucru! Era un izvor nesecat de bucurie! 

Cu ocazia împlinirii a 6 ani de la trecerea în veșnicie a Părintelui Teofil Părăian, în perioada 23-25 octombrie, vom poposi pe meleagurile bucuriei, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde fiecare locșor poartă, încă, zâmbetul părintelui.

Veniți de luați bucurie din izvorul ce curge, neîntrerupt, din Lumină! Părintele Teofil are pentru toți!


Organizatori: Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, Liga Studenţilor din Oradea, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Asociaţia Tinerii din Ziua de Azi Braşov, Liga Tinerilor Creştin Ortodocşi din Tîrgu-Mureș și Liga Tinerilor din Cugir.

Cazarea şi masa sunt asigurate de Mânăstirea Brâncoveanu. Participanţii vor suporta doar costul transportului.

Termenul final pentru înscrieri este 19 octombrie 2015.

Detalii şi înscrieri la:
Radu - 0755.511.091
Elena - 0721.615.948

lstimisoara@gmail.com