luni, 5 septembrie 2011

Tabără studenţească



Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele Oradea, Timişoara si Craiova, organizează a II-a etapa a Taberei Nationale Studentesti "Pr. Teofil Paraian" (tabara de baieti) in perioada 19-26 septembrie la metocul mănăstirii din localitatea Găbud, judeţul Alba.


Timp de 14 ani, evenimentul l-a avut ca şi conferenţiar pe părintele Teofil, iar de trei ani, tradiţia conferinţelor a fost dusă mai departe de părinţii de la Mănăstirea Oaşa, ucenici ai părintelui Părăian. Este cea mai longevivă tabără duhovnicească adresată studenţilor.
Aceasta va culmina cu hramul manastirii, SfântulApostol şi Evanghelist Ioan sarbatorit in data de 26 septembrie.


Tabăra duhovnicească "Pr. Teofil Părăian" îşi propune să ofere studenţilor prilejul potrivit pentru a afla răspuns la unele dintre întrebările şi nedumeririle lor, aducând în faţa lor modele de viaţă, şansa de a se cunoaşte mai bine, de a deveni mai buni şi mai puternici, de a lega prietenii îndelungate, autentice şi să descopere bucuria şi ajutorul rugăciunii. Mediul călugăresc e perfect pentru înmulţirea rugăciunii, fiindcă ţi-L aduce mereu în faţă pe Dumnezeu. "Când îţi aduci aminte de Dumnezeu, înmulţeşte rugăciunea, ca atunci când Îl vei uita, Domnul să-şi aducă aminte de tine", ne povăţuieşte Sf. Marcu Ascetul.


În cadrul taberei, studenţii vor participa la slujbele mănăstirii, la conferinţe şi documentare religioase şi culturale, discuţii cu tinerii şi drumeţii. Tinerii vor primi costume populare cu ocazia hramului mănăstirii, iar nu în ultimul rând, vor putea lua parte la treburile zilnice din mănăstire.
De asemenea, vor avea loc repetiţii de muzică pentru sărbătoarea hramului, tinerii putând învăţa, cu această ocazie, cântece bisericeşti din slujba Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, alături de cântece patriotice şi tradiţionale româneşti.


Tabăra dispune de 100 de locuri pentru aceasta etapă, termenul-limită pentru înscrieri fiind
12 septembrie.


Pretul aproximativ din Ludus pana la Metoc este de 5 ron. Detaliile legate de transport vor fi discutate la telefon cu responsabilii grupurilor.

Contact:
Oana Prajea 0744/ 361. 943

Carmen Lazar 0743/ 964. 512; 0727/ 943. 178

Mihai Budan 0742/ 957. 332

E-mail: