luni, 14 noiembrie 2011

SEARA DE FILM

Continuăm serile de film, miercuri, 16 noiembrie 2011, ora 18:00 la sediul Ligii Studenţilor din Timişoara (Str. Popa Sapca, Nr. 10A, Etaj 1 - la Punctele Cardinale, langa Bastion).
Contact - 0724.869.279/0752.659.811

CĂLĂUZA


După nuvela fraţilor Strugatsky, "Picnic la marginea drumului". Toată acţiunea se petrece într-o ţara cu regim dictatorial, cu supraveghere strictă şi un aparat punitiv extrem de agil. Undeva a fost definită o zonă interzisă care ar fi foarte periculoasă pentru sănătatea celor ce ar îndrazni să se apropie de ea. După informaţii rezervate doar celor iniţiaţi, ar exista acolo o camera a adevărului absolut.

Călăuza e singura persoană care cunoaşte drumul, oricum descris a fi deosebit de periculos. Până la urmă acceptă, împotriva rezistenţei soţiei, să-i conducă pe cei amatori de senzaţii tari. Film cu o derulare uneori lentă însa plină de simboluri, la prima vedere greu de digerat, dar care creează o imagine de ansamblu de o intensitate uneori insuportabilă! Fluxul acţiunii captivează facându-ne prizonierii propriilor temeri, iar ieşirea nu e decât una...

PS: Vom avea un invitat special cu care vom discuta filmul ;)