miercuri, 2 noiembrie 2011

SEARA DE FILM

Cand? Maine, 3 noiembrie 2011, Ora: 19:00
Unde? La sediul Ligii: Str. Popa Sapca, Nr. 10A, Etaj 1 (la Punctele Cardinale, langa Bastion)
(daca nu gasesti poti da un telefon la: 0724.869.279 sau 0752.659.811 :) )

ULTIMUL SAMURAI


Katsumoto, ultimul conducãtor al unei strãvechi semintii de rãzboinici, veneratii Samurai, isi cauta drumul intr-o lume care se va distruge in curand. În perioada în care ideile moderne s-au impus în vestul Americii, acestea au pus stãpânire si pe Japonia traditionalã. Liniile telegrafului si cãile ferate care au adus progresul amenintã acum aceste valori si codurile prin care Samuraii au trãit si au murit timp de secole.

Este un film care arata foarte bine "ce se pierde atunci cand se castiga ceva", vorba lui Patapievici din subtitlul cartii sale "Omul recent".
De fapt, ce s-a pierdut in momentul in care s-a castigat confortul si tot progresul tehnologic pe care il aduce modernitatea? S-a pierdut tocmai acea lume armonioasa, acel echilibru din societatile traditionale.

Va propunem o incursiune in lumea samurailor printr-un film care spune foarte multe legat de valorile traditionale, pentru ce luptau oamenii, pentru ce traiau, despre principii uitate astazi cum ar fi cel al ierarhiei, al onorii, al ascultarii, care erau chiar mai importante decat insasi viata.